Wilfred van der Vegte photographed by Jan BrouckaertMijn naam is Wilfred van der Vegte. Ik ben geboren in Leeuwarden in 1963; momenteel woon ik in Den Haag. In mijn 'andere leven' werk ik aan de TU Delft. Ik fotografeer sinds de jaren zeventig.

Foto: Berlijn, 2008
© Jan Brouckaert.

De meeste foto's op deze site zijn met analoge camera's gemaakt, en gescand vanaf negatief of dia. De meeste recente foto's zijn gemaakt met een Nikon D70s/D90 digitale spiegelreflex. Als je meer wilt weten over technische details zoals gebruikte films, lezen, sluitertijden e.d. dan kan ik de volgende sites aanraden waar ik ook  regelmatig nieuwe foto's plaats:
  • De contaxg pages: Hier vind je een selectie van foto's gemaakt met mijn Contax G2 - een autofocus-zoekercamera met verwisselbare objectieven. De contaxg pages vormen een levendige webgemeenschap waar gebruikers van Contax G1 en G2-camera's foto's plaatsen, elkaars foto's beoordelen en discussiŽren over fotografie. Mijn eigen pagina op deze site is hier, maar ook de foto's van anderen op deze site zijn de moeite waard.
  • De non-contaxg pages: Hier vind je foto'sdie ik met andere camera's heb gemaakt, zoals de Nikon D70s en de Bronica RF645 middenformaat meetzoekercamera. Ook hier heel veel foto's van anderen.
  • De contaximages pages: Soms plaats ik hier foto's die ik met mijn Contax T2 - compactcamera maak. En er zijn veel bijdragen van andere fotografen (voornamelijk met Contax spiegelreflexcamera's) te vinden.
  • Woophy.com (een Nederlands initiatief) maakt de plaatsen waar geŁploade foto's gemaakt zijn zichtbaar op een wereldkaart. Iedereen kan zich gratis inschrijven en foto's uploaden - daarom loopt de stijl en de kwaliteit van de foto's nogal uiteen. Misschien juist daarom is het een leuke site, vooral als je nieuwsgierig bent hoe het er op een bepaalde plek in de wereld uitziet.

English version
Terug naar homepage